| 2020. július. 24. | 1 perc olvasás

Újabb adománnyal teli kamion indult el Sopronból!

Csütörtökön újabb kamion telt meg adománnyal a Szent Orsolya Gimnáziumnak és a Szent Márton Háznak köszönhetően. A többek között jó állapotú iskolabútorokat, tanszereket és tartós élelmiszert tartalmazó felajánlás ezúttal is olyan helyre kerül, ahol rendkívül nagy hasznát veszik annak.

- A Szent Orsolya Gimnáziumban egy sokrétű felújítási program zajlik – hívta fel erre a figyelmet dr. Kovács András, a Szent Orsolya Gimnázium igazgatója. - Most érkeztünk ahhoz a fázishoz, hogy az iskolánknak a Széchenyi téren lévő épületszárnyát is ki kell ürítenünk, hiszen körülbelül a jövő héten elkezdődnek itt is a bontási, majd aztán a felújítási munkálatok. Ehhez természetesen az összes iskolabútort ki kellett vinnünk az épületből, amelynek egy részét felajánlottuk egy jótékonysági akció keretében. Ez több száz darab jó állapotú tanulói és tanári széket, asztalt és a hozzájuk tartozó felszereléseket jelenti – fűzte hozzá.

A rendkívül felajánlást a Szent Márton Ház szervezésében szállítja el visszfuvarként egy segítőkész szállítmányozó. - Aki követi a Facebook-oldalunkat, az szembesülhet azzal, hogy gyakran segítünk embereknek adományok gyűjtésével, felajánlásával – emelte ki Vigné Kovács Margit, a Szent Márton Ház vezetője. - „Akin lehet segíteni, azon segítsünk!” - ez az alapítványunk, a Határok Nélkül Alapítvány mottója. Ennek megfelelően igyekszünk minél jobban kivenni a részünket a jótékony kezdeményezésekből. Így már a felajánlások szállításában, a folyamat megszervezésében is részt veszünk – fejtette ki.

Ha valaki megkeresi a Szent Márton Házat egy adománnyal kapcsolatban, a szervezet elindítja a szondáját és kideríti, hogy hol lenne leginkább szükség az adott felajánlásra. - Mi három éve támogatjuk a Nyíregyházi Egyházmegyét, ugyanis ragyogó pasztorációs tevékenységet végeznek a szegények és a cigányság körében. Ezért döntöttünk úgy, hogy az egy héttel ezelőttinek hasonlóan az ebbe a kamionba gyűjtött felajánlásokat is a nagykállói Korányi Frigyes Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium részére. A mostani kamionba pakoltunk a Szent Márton Házból ruhaneműt, ágyneműt, takarókat, iskolai tanszereket, illetve másfél tonna tartós élelmiszert is – osztotta meg velünk Vigné Kovács Margit.

Legnépszerűbb cikkek