| 2021. augusztus. 24. | 1 perc olvasás

Újabb embercsempészt és huszonhárom migránst fogtak el ezúttal Nagycenk térségében

Nagycenk térségében, a 85-ös számú főúton állítottak meg az egyenruhások egy kisteherautót, amelynek román sofőrje huszonhárom illegális migránst akart Ausztriába fuvarozni.

A szolgálatban lévő rendőrök – a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály információi alapján –  2021. augusztus 24-én 8 óra 50 perckor intézkedtek egy román honosságú kistehergépkocsi román vezetőjével szemben, Nagycenk térségében. A jármű ponyvája alatt megbújva utazott huszonhárom illegális migráns férfi, akik közül magukat tizenkilencen szírnek, illetve négyen pakisztáni állampolgárnak vallották. A raktérben tartózkodó külföldiek a rendőröknek sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.


police.hu

A járőrök a gépkocsi sofőrjét elfogták, majd az illegális migránsokkal együtt, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra szállították.


police.hu

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A román sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Legnépszerűbb cikkek