| 2021. augusztus. 20. | 1 perc olvasás

Újabb embercsempészt fogtak Röjtökmuzsajnál

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Pécsi Osztálya jelzése alapján Győr-Moson-Sopron megye területén állítottak meg a Soproni Rendőrkapitányság járőrei egy gépjárművet, amelyben öt migránst akart a sofőr illegálisan Ausztriába juttatni.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 20-án 10 órakor ellenőriztek egy olasz honosságú személygépkocsit a 8627-es számú úton, Röjtökmuzsaj külterületén. A járőrök megállapították, hogy a gépkocsit egy 50 éves horvát férfi vezette, és a járműben öt – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi férfi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A jármű vezetőjét a rendőrök elfogták, majd őt – a migránsokkal együtt – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Legnépszerűbb cikkek