| 2023. március. 18. | 1 perc olvasás

Újabb ikonikus épület újult meg Sopronban

A város mozijaként egykor jelentős szerepet töltött be Sopron életében a Mango Bike Lackner Kristóf utcai épülete. Az önkormányzati támogatással kívül-belül megújult, műemlék jellegű épület napjainkban kerékpáros szaküzletként szolgálja a biciklizés szerelmeseit.

Sopron első épített mozijaként funkcionált a Mango Bike Lackner Kristóf utcai épülete. Schármár Károly tervezte 1911-ben, és a második világháborúig filmszínházként funkcionált, ezt követően pedig egy levéltár kapott helyet benne. Az évek során az épület állaga megromlott, nem voltak jelentős felújítások. 

 

Fotó: Griechisch Tamás

– 2018-ban sikerült megvásárolnunk az egész épületet, így most a családunk tulajdonában van. Ekkor kezdtük meg a teljes, külső-belső megújítást. Részt vettünk egy homlokzatfelújítási pályázatban is, amelynek köszönhetően az önkormányzat 8 millió forinttal támogatta azt, hogy az épület újra a régi fényében pompázhasson – mondta el Németh Lóránt, a Mango Bike tulajdonosa. 

Az épület megújulását a kerékpáros szaküzlet egy nyílt nappal ünnepelte meg, ahol az érdeklődők minden biciklizéssel kapcsolatos kérdésben tájékozódhattak, valamint lehetőségük nyílt az elektromos kerékpárok kipróbálására is.  A nyílt napon részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is. 

 

Fotó: Griechisch Tamás

- A Lackner Kristóf utcai Mango Bike kerékpár-kereskedés kettős célt valósított meg az elmúlt időszakban. Németh Lóránt tulajdonos jó gazdája ennek az épületnek, hiszen egy nagyon régi és ikonikus épületet újított fel, és őrzött meg eredeti szépségében, valamint lehetőséget adott mindazoknak, akik a kerékpározás szerelmesei. Úgy vélem, ez nagyon fontos dolog, hiszen Sopronban az önkormányzat és az állam is számos kerékpárutat hozott létre és újított meg, népszerűsítve ezzel a kerékpáros közlekedést. Mi pedig az önkormányzat részéről továbbra is lehetővé tesszük azt, hogy kulturált és biztonságos körülmények között lehessen kerékpározni akár a közeli tavakhoz is, például a Fertő tóhoz, és ki lehet menni biciklivel Ausztriába is – részletezte dr. Farkas Ciprián. 
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek