Újabb két termékre terjeszti ki az árstopot a kormány!

Újabb két termékre, így a tojásra és a burgonyára is kiterjeszti a kormány az árstopot – jelentette be Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: mindkét termék esetében a 2022. szeptember 30-án alkalmazott árat rögzíti a kormány. A kormány továbbra is elkötelezett a rezsicsökkentés mellett, ezért 2023. január 1-től sem emelkedik a rendszerhasználati díj.

Gulyás közölte, hogy extraprofitadót vetnek ki a kiegyenlítő szolgáltatást nyújtó erőművekre, ebből 40 milliárd forintra számítanak. 

Gulyás az uniós tárgyalásokról azt mondta, hogy az EU újabb igényeket támasztott, és csak azt tudják teljesíteni, amelyek nem ellentétesek az ország érdekeivel és a korábbi vállalásokkal.

Az igazságszolgáltatás tekintetében itthon teljesen függetlenek a bíróságok, így ott a különböző hatásköri kérdéseknek a pontosítása lehetséges.Azok az aggályok, amelyek a Bizottság részéről felmerültek, azok megalapozatlanok. Itt nem szervezeti változásokról van szó, hanem az intézmények közötti hatáskörökről

- mondta a miniszter. 

Borítókép; Szentkirályi Alexandra Facebook oldala 

Legnépszerűbb cikkek