| 2023. április. 18. | 1 perc olvasás

Újabb lépéssel közelebb a bajnoki címhez a Sopron Basket

A bajnoki döntő párharcának második mérkőzésén a Sopron Basket nagy csatában, 93-82-ra múlta felül a SERCO UNI Győr együttesét. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban 2-0-ra vezet a címvédő, folytatás pedig pénteken következik Sopronban, ahol a soproniak akár le is zárhatják a párharcot.

A finálé szombati nyitányán a 16. aranyukra hajtó soproniak éltek pályaelőnyükkel, és 80-68-ra nyertek - főként a szerbekkel kétszeres Európa-bajnok Jelena Brooks 25 és a WNBA-bajnok, vb-bronzérmes ausztrál Ezi Magbegor 19 pontjával.
    A keddi folytatásban az alapszakaszgyőztes és a rájátszásban még veretlen Sopron fél negyed alatt 11 pontos előnybe került (7-18), innen tudott közelebb zárkózni az első felvonásban 13 pontot dobó Aaryn Ellenberg vezérletével az előző szezonban ötödik házigazda.
    Az eddigi egyetlen bajnoki címét 2012-ben szerző Győr a nagyszünet előtt egy pontra is megközelítette a tavaly Euroliga-győztes Sopront. A fordulást követően a vezetést is átvették, a negyed hajrájában azonban újra ötpontos különbséget alakított ki a Sopron, amely márciusban begyűjtötte 11. aranyérmét a Magyar Kupában. A záró felvonásban 73-70 után ellépett a Sopron az elfáradni látszó Győrtől, így végül 12 ponttal kerekedett vendéglátója fölé.
    A Sopron pénteken hazai pályán akár le is zárhatja az egyik fél harmadik sikeréig tartó finálét.

Legnépszerűbb cikkek