| 2024. február. 29. | 1 perc olvasás

Újabb mérföldkőhöz érkezett a soproni alagútpár építése

Az M85-ös gyorsforgalmi út országhatárig tartó szakaszának legfontosabb eleme az épülő alagútpár, melynek szerkezetépítési munkálatai lezárultak. Csütörtökön egy sajtóbejárás során mutatták be a munkálatok előrehaladását, amelyen dr. Farkas Ciprián polgármester is részt vett.

A sajtóbejáráson Sopron polgármestere elmondta, hogy az M85-ös gyorsforgalmi utat korábban sokan és sokszor megígérték a soproniaknak, azonban a jelenlegi kormány volt az, ami meg is építette. A közlekedés azóta biztonságosabb és komfortosabb lett Sopron irányába.

fotó: Griechisch Tamás

„Az M85 erősíti a helyi gazdaságot és a turizmust is, így új távlatokat nyit a város számára”

- jelentette ki dr. Farkas Ciprián polgármester.

A városvezető hozzátette, hogy az épülő alagútpár egy rendkívül fontos eleme az utolsó szakasznak, mely egészen az osztrák határig vezet. Ezen munkálatokkal párhuzamosan épül az északnyugati elkerülő út is, ami jelentős mértékben csökkenti majd a városon áthaladó forgalmat.

fotó: Griechisch Tamás

Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházása az M85-ös gyorsforgalmi út zárószakaszán épülő 780 méter hosszú alagútpár. A fejlesztés a Fertőrákos csomópont és a soproni országhatár közötti 4,2 kilométeres négysávos út megépítését is tartalmazza, melynek kivitelezője az SDD Konzorcium. A szakemberek nemrégiben a déli és az északi járatban is elkészültek az alagútpár szerkezeti munkálataival. A déli járatban már a CKT-alapréteg és az AC-11 elválasztó réteg is elkészült, így itt márciusban elkezdődhetnek a pályaszerkezet lezáró munkálatai, majd a forgalom- és vezérléstechnikai elemek befejezése is – adta hírül a Magyar Építők.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek