Újabb műfüves labdarúgópálya épül Sopronban

A Halász Miklós Sporttelepen nem is olyan régen átadott műfüves labdarúgó kispályát egy újabb követi, amely ezúttal a Jereván lakótelepi Tó parti pályákon kerül kialakításra.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretén belül volt lehetőség az önkormányzatok illetve sportegyesületek számára 12x24 méteres műfüves grundpálya és/vagy 20x40 méteres műfüves labdarúgó kispálya építésére pályázni, oly módon, hogy a beruházás egy részét az MLSZ finanszírozza, másik részét azonban a pályázónak kell biztosítania. 

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának pályázata sikeres volt az elbírálás során, így a munkálatok már el is kezdődtek a Jereván lakótelepen található Tó parti focipálya területén, ahol a köznyelvben csak "kettes pályának" nevezett sporttér salakos borítását váltja fel a korszerű és napjainkban egyre népszerűbb műfüves borítás.   

A megvalósuló 20x40 méteres játéktér körben palánkot is kap és természetesen világítással is rendelkezni fog.

Érdekesség és jó hír továbbá, hogy a munkálatok során egy közlekedőjárda is kialakításra kerül a területen, ami az új pályát a kiszolgálóépülettel köti össze. 

A 2017/18-as kispályás bajnoki szezonban ez a pálya már rendelkezésre fog állni, így szeptemberben már itt játszhatnak az amatőr sportolók illetve egy megújult modern környezetben szurkolhatnak majd a sportbarátok a kedvenceiknek. 

 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek