Újabb rendezvényt tartott a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza

Idén 70 éves a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza, ennek megfelelően különböző rendezvényekkel emlékszik meg az eltöltött évtizedekről a szervezet. Idén is változatos programokkal készültek: a központi ünnepségükön túl a Munkácsy-teremben a szövő- és hímzőszakkörök mutatkoztak be, valamint több olyan zenés, irodalmi és ismeretterjesztő előadással készültek, amelyekre nemcsak a nyugdíjasokat, nemcsak az aktív pedagógusokat, hanem a soproni polgárokat is várták.

38 elhunyt pedagógusról emlékeztek meg 
– dekoratív, névtáblás székeket avattak a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza alapításának 70. évfordulója alkalmából.  Az eseményen zenével közreműködött Horváth-Szarka Ábel zongoraművész.

A résztvevőket Orbán Júlia, a Pedagógusok Soproni Művelődési Házának igazgatója köszöntötte az esemény elején.

„70. évfordulónkat ünnepeljük, és ennek kapcsán különböző rendezvényeket tartunk. Ma egy kis házi ünnepséget tartunk, de megemlékezés és főhajtás is volt azokért, akik korábban a házért nagyon sokat tettek. A mai nap elsősorban a háláról és a köszönetről szól”

– mondta az igazgató.

fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen felszólalt Filep Márk. Az önkormányzati képviselő beszédében hangsúlyozta; a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza hosszú évtizedek óta képez egy erős közösséget, amely példaértékű.

„Az ember alapvető igénye, hogy otthon legyen, és a kultúrának is otthont keres, a városunk pedig ilyen. Több kulturális ág is megjelenik Sopronban, és a pedagógustársadalom is megtalálta a sajátját – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek