| 2021. július. 19. | 2 perc olvasás

Újabb sikeres hét a Delta MTB Sopron életében

Idén a " Csömöri havasok" adott otthont az Országos Bajnokságnak. Valter Attila (Giro rózsaszín trikó 3 napig) ezen a pályán nevelkedve jutott el Word Tour szintre. Ennek megfelelően egy nagyon élvezetes, technikás pálya várta a versenyzőket. A Delta MTB Sopron tagjai is kiválóan szerepeltek.

Az éjszakai eső kimondottan jót tett a már igen poros pályának. A verseny napját pedig - a beharangozás ellenére - sikerült megúszni csapadék nélkül. Viszont a páratartalom igen nagy volt, nehezítve az ideálisnak tűnő körülményeket. A versenyen  8 fő képviselte az Delta MTB Sopron színeit. A soproni indulók méltóképpen képviselték városunkat a hazai legrangosabb viadalon. A jól sikeült főpróba után a főverseny is eredményesen zárult. A fiatalok nagyon szépen, éretten versenyeztek, mindenki odatette magát becsületettel. Lovász Máténak pedig U13-as kategóriában sikerült a  első helyért járó bajnoki trikót magára öltenie. 

Eredmények: 

 • U9
   Hámori Ajsa 5.
   Bököny Huba Árpád 3.
 • U11
  Csuka Zsombor 6.
  Honti Tamás Attila 7.
  Hámori Koppány 8.
 • U13 
  Lovász Máté 1.
  Molnár Ágoston 2.
  Nagy Lél Bátor 4.

Az OB mellett volt egy tecnikai verseny is (pump averseny), ahol Honti Tamás Attilát csak egy magasabb kategóriájú versenyző tudta legyőzni!
Pumpa verseny : Honti Tamás Attila 2.
 

Az MTB Sopron egyik kiemelkedő versenyzője Plájer Lajos, az olaszországi Dolomit Superbike Maratonon, Master 8 kategóriában( 65 év felett) 3. lett. 
"A versenyen két nagy hegyet kellet leküzdeni, a második mászás során 2004 m magasra másztunk. Onnan egy hosszú, kemény, köves, gyökeres ”egynyomsávú” lefele következett, ahol egy olasz hölgy zokon vette, hogy nem értettem az olaszul mondott előzési szándékát, majd elengedve nem tudtam a saját tempómat menni, ezen felpörögve visszaelőztem, és innentől kezdve nyomtam ami belefért, sorba előztem és jött  a cél. "
A senior versenyző a harmadik helyet érte el, ami után büszkén vehette át elismerését a városházán. "Egy láda Tiroli almát, egy üveg Tiroli fehérbort és egy Fizik nyerget kaptam. Az eredménylistát értékelve láttam, hogy a saját tempó meghozta az eredményt, hisz az első felfelé 7. helye után a következő szakaszokon 5. majd 4. és az utolsó lefelén 2. helyen zártam, így jött össze az M8 kategória (65 év felettiek) 3. helye."

Legnépszerűbb cikkek