| 2022. január. 31. | 2 perc olvasás

Újabb sikert ért el az 1 Csepp pálinkaműhely

Az Ongai Kulturális Egyesület tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Quintessence Pálinka- és Párlatversenyt. A megmérettetésen az 1 Csepp pálinkaműhely szerezte a legtöbb aranyérmet, szám szerint 13-at.

Bognár Lajos  országos főállatorvos beszédében kitért arra, hogy a versenyre nevező vállalkozók és főzőmestereik ismét magasra rakták a lécet és a folyamatos kísérletezéseiknek köszönhetően idén is kiváló minőségű pálinkákkal neveztek. Kiemelte, a szervezők szakemberek a világjárvány miatti kényszerű szünetben sem tétlenkedtek és a verseny értékelési rendszerét tovább fejlesztették. „Az így megalkotott új, 100 pontos bírálati rendszer egyrészt komoly iránymutatással szolgál a készítőknek párlataik további tökéletesítéséhez, másrészt ösztönzést és segítséget nyújt a fejlődéshez, az érvényesüléshez”- tette hozzá.

A főállatorvos hangsúlyozta, a magyar kormány az elmúlt évek alatt sokat tett az ágazat fejlődéséért támogatási és szabályozási szinten is, példaként említette a pálinka és a törkölypálinka hungarikum-bejegyzését. Hozzátette, ezeknek a lépéseknek köszönhető, hogy nemzeti italunk presztízse az elmúlt évtizedekben nagyot nőtt, ma már az évszázadok óta épített világmárkákkal is felveszi a versenyt.


fotó: Quintessence Pálinkaverseny Facebook oldala

A megmérettetésen az 1 Csepp pálinkaműhely szerezte a legtöbb aranyérmet szám szerint 13-at. A hegykő pálinkaműhely két terméke Champion díjat is kapott.  

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett Quintessence (XII.) Pálinka- és Párlatversenyre rekordszámú nevezés érkezett: a tavalyi 1700 mintaszám után az idén több mint 2177 pálinkát neveztek, ebből 2169 tétel került a bírák elé. Magyarországon kívül Szlovákiából, Romániából és Szerbiából is sok pálinkafőző nevezett.


fotó: Quintessence Pálinkaverseny Facebook oldala

fotó: Quintessence Pálinkaverseny Facebook oldala

fotó: Quintessence Pálinkaverseny Facebook oldala

Borítókép: Quintessence Pálinkaverseny Facebook oldala

Legnépszerűbb cikkek