Újabb szakasza újul meg a Virágvölgyi útnak

Újabb szakasza újul meg a Virágvölgyi útnak. A munkálatok a befejezésükhöz közelednek közel 400 méteren mintegy 100 millió forintos beruházásban, a másfél milliárd forintos városi útfelújítási program részeként.

Látványos az előrehaladás a Virágvölgyi út felújításánál. A befejezéshez közelednek a munkák az út felső szakaszán. A fejlesztésről szerdán a városvezetés tartott sajtótájékoztatót a helyszínen. Dr. Simon István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: a Virágvölgy dinamikusan fejlődik, és közkedvelt a fiatal családok körében.


fotó: Griechisch Tamás

– A Virágvölgy a város egyik legszebb része, szinte regényes a neve is; virágos kiskertek, szőlőskertek és gyümölcsösök is nagy számban találhatók itt. Ez egy fiatalos, nagyon erősen fejlődő városrész, ahol a fiatalok szívesen vásárolnak telket, építkeznek és alapítanak családot.

Közlekedési szempontból az a jellegzetessége, hogy egy úton lehet bejönni és ugyanezen az úton lehet kimenni a városrészből. A növekvő forgalommal együtt ez az útszakasz nagyon elhasználódott, ezért dr. Farkas Ciprián polgármesterrel úgy döntöttünk, hogy felújítjuk. Az út alsó szakasza elkészült, az aszfaltozással a fölső szakasz is elkészült, a középső szakaszt pedig a tervek szerint tavasszal fejezzük be. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult az útszakasz fejlődéséhez, emellett a közlekedőnek, a lakóknak is köszönjük a türelmet, és az együttműködést.

Köszönjük a kivitelezők fáradozást, hiszen az útépítés komoly kihívásokat is rejtett. Az útnak a nyomvonalát, a síkját, a szinteket, valamint a közművet, köztük a csapadékcsatornát is ki kellett alakítani. A polgármester úrnak is szeretnék köszönetet mondani az anyagi források biztosításáért - hangsúlyozta dr. Simon István.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

- A városi útfelújítási program újabb állomásához érkeztünk, mely másfél milliárd forintból valósul meg. A programot az időjárási körülmények függvényében idén is folytatni szeretnénk. Vannak olyan soproni utak, melyeknek a karbantartásával és a fejlesztésével is kiemelten foglalkozni kell.

A soproniaknak ígéretet tettünk az úthálózat fejlesztésére, és a parkolókapacitás bővítésére. Az elmúlt időszakban többek között az Ibolya úton, a Határőr utcában is megvalósultak fejlesztések. A program kapcsolódó része az Árpád utcai parkolóház kialakítása, ami azt a célt szolgálja majd, hogy a soproniak és a Sopronba látogatók komfortosabban és biztonságosabban tudjanak parkolni a belvárosban. Az útfelújításokra, már az előző városvezetés is komoly energiákat fordított, amit a jövőben mi is folytatni fogunk - emelte ki Dr. Farkas Ciprián polgármester.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek