Újabb szakaszába lép a soproni vasútállomás felújítása

Jó ütemben haladnak a soproni vasútállomás teljes megújításának munkálatai. Június 2-től az utasforgalmat is érintő, komoly változások lesznek az épületben: a főbejáratot lezárják, így az utascsarnokot kizárólag az óratorony melletti bejáratokon lehet megközelíteni. A jegypénztárak átmenetileg új helyszínre kerülnek, a korábbi mobilitási központ helyén fognak üzemelni.

Ahogy korábbi közleményünkben említettük, a munkálatok során a várótermet is tartalmazó központi épületrész külső-belső felújítása, valamint a délkeleti üzemi épületszárny külső felújítása történik meg.

A március 16-án kezdődött munkálatok elérkeztek a II. ütemhez, amely újabb változásokat eredményez június 2-től a közlekedési útvonalakban és a szolgáltatások elérhetőségében. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a várócsarnok jelenleg használt részét lezárják, építési munkaterület lesz, és ezzel egyidejűleg az I. ütemben elkészült rész már használható lesz, újra várja utasait az Utascentrum.

A fontosabb munkálatok és változások a II. ütemben:

  • várócsarnok lezárása,
  • jegypénztárak átköltözése a régi mobilitási központ helyére (főbejárattól közvetlenül jobbra),
  • új helyre kerül a peronkijárat, a 2-3-as vágányhoz vezető aluljárót is lezárják, csak a másik aluljárót lehet használni,
  • az ExPresszó ideiglenesen zárva tart, miközben felújítása és bővítése folyamatosan zajlik,
  • készül a galériaösszekötés kivitelezése,
  • a várócsarnok gépészeti felújítása és végleges burkolatának elkészítése.

 

A II. ütem munkálatai miatt június 2-től az utasforgalom a már felújított utascentrum előtti területre, valamint a szolgáltatóház folyosóira korlátozódik. A főbejárat lezárása miatt a régi mobilitási központ helyén kialakított jegypénztárak megközelítése kizárólag az óratorony felőli, oldalsó bejáraton keresztül lehetséges.

Az újonnan kialakított peronkijáratot és az új forgalmi rendet kitáblázzák: a rugalmas és gyors közlekedést mindenki számára a kihelyezett feliratok segítik.

A felújítás alatt a személypályaudvar továbbra is folyamatosan üzemel, a munkavégzés a menetrendet nem befolyásolja.

Az állomási szolgáltatások egy része (pl. csomagmegőrző, ATM, nyilvános telefon) az utascsarnok felújításának teljes ideje alatt nem elérhető.

A GYSEV Zrt. mindenkit arra kér, hogy a kivitelezés ideje alatt továbbra is fokozott óvatossággal közelítse meg az állomásépületet, utasaitól pedig azt kéri, hogy utazás előtt a megszokottnál korábban érkezzenek a vasútállomáshoz.

Címkék: GYSEV Zrt.

Legnépszerűbb cikkek