| 2020. november. 13. | 1 perc olvasás

Újabb szigorítások jöhetnek Ausztriában

Az érvényes járványügyi korlátozások további szigorításáról határozott november 13-án a kormány, mert a 10 napja érvényes intézkedések nem lassították a várt mértékben a koronavírus-járványt. Sajtóhírek szerint iskola- és boltbezárásokról is született döntés.

Péntek este több médium is arról adott hírt, hogy a kormány a tavaszihoz hasonló intézkedésekről döntött. Ez az alapvető élelmiszer-kereskedések, drogériák, gyógyszertárak valamint az alapszolgáltatásokat nyújtó bankok, posták kivételével az összes üzlet átmeneti, néhány hétig tartóbezárását jelentheti.

A jövő héten sor kerülhet a még nyitva tartó iskolákban is a távoktatás bevezetésére. Az kintézmények azonban továbbra is kínálhatnak gyermekfelügyeletet. A járványügyi tanácsadó bizottság csütörtöki ülésén még az iskolák nyitva tartása mellett foglalt állást, mivel a legfrissebb statisztikák is azt mutatták, a 6-14 éves korosztályban nem jelentős az fertőzöttség.

Beszámolók szerint a kormány a kijárási korlátozás szigorítását is napirendre vette. A konkrét intézkedéseket szombaton délután jelentik be Bécsben.

A szakértők szerint a korlátozások legfőbb célja a kórházak terhelésének csökkentése. Az aktív és intenzív osztályok ugyanis több tartományban hamarosan kapacitásaik határára kerülnek.

Az Egészségügyi és Élelmezésbiztonsági Ügynökség – AGES november 12-i adatai szerint Tirolban mind az aktív, mind az intenzív ágyak több mint 80%-a foglalt már. Karintiában az aktív kórházi kapacitás kihasználtsága pedig a 90%-hoz közelít.

Csütörtökön országszerte 9.586 új vírusfertőzést azonosítottak a hatóságok. Bécsben 1.902, Burgenlandban 185 új fertőzöttet regisztráltak csütörtökön.

Legnépszerűbb cikkek