Újévköszöntő a Sopron Balettel

Rögzítették a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar újévi televíziós koncertjét, amelyben közreműködött a Sopron Balett. Felvételek készültek a Szent Mihály-templomban, a Lenck-villában, a Petőfi Színházban, s feltűnik a képsorokon a fertőrákosi barlangszínház. A nézők mindezt január 1-én dr. Farkas Ciprián polgármesteri köszöntőjének részeként láthatják a SopronTV adásában.

Rögzítették a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar újévi televíziós koncertjét, amelyben közreműködött a Sopron Balett. Felvételek készültek a Szent Mihály-templomban, a Lenck-villában, a Petőfi Színházban, s feltűnik a képsorokon a fertőrákosi barlangszínház. A nézők mindezt január 1-én dr. Farkas Ciprián polgármesteri köszöntőjének részeként láthatják a helyi televízióban.

Kóczán Péter, a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője elmondta, a rendkívüli helyzetben is szerették volna megajándékozni a közönséget az évet köszöntő műsorukkal. Ezért döntöttek úgy, hogy a televíziós lehetőségeket kihasználva muzsikálnak most a nézőknek. A kamerák segítségével kis utazást tesznek a Liszt Ferenc Kulturális Központból indulva néhány soproni nevezetes helyre. Így készültek felvételek velük a Lenck-villában, a nemrég felújított Szent Mihály-templomban. Megidézik a nyári barlangszínházi koncertek hangulatát, s ellátogatnak a Petőfi Színházba, ahol a Sopron Balett táncol a Faust-keringőre.  

A szervezők, a szimfonikus zenekar, a soproni teátrum társulatának táncosai nagyon örülnek annak, hogy ilyen formában az  újévköszöntő hangversenyek hagyománya tovább él, s a városlakóknak, a közönségnek kulturális ajándékot nyújthatnak az év első napján. A tervek szerint nemcsak a SopronTV műsorában, hanem a SopronMédia online felületein is látható majd a soproni újévi köszöntő.  

Legnépszerűbb cikkek