| 2021. július. 7. | 1 perc olvasás

Újkérnél is megújul a 84-es út

Megújul a 84-es út Újkérnél 1,8 kilométer hosszan a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Magyar falu program részeként.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője a beruházásról szerdán azt mondta, hogy az M85-ös gyorsforgalmi út Sopronig történő megépülésével a város bekapcsolódott az országos gyorsforgalmi úthálózatba, ugyanakkor nagyon fontos a 84-es és a 85-ös utak további felújítása, hogy biztonságos legyen a közlekedés.


fotó: Griechisch Tamás

Hozzátette, hogy a 84-es út újkéri belterületi szakasza 560 millió forintból újul meg a falutáblától a csepregi leágazóig. Kiemelte, hogy ez a szakasz az újkérieknek különösen fontos, mert azon túl, hogy az útburkolat megújul, teljes vízelvezetés, útpadkásítás, útszélesítés történik, buszöblöt és buszfordulót, valamint parkolókat alakítanak ki. A beruházással az újkéri falukép 21. századi modern kinézetet kap – fogalmazott.


fotó: Griechisch Tamás

Sulyok Balázs, Újkér polgármestere is azt hangsúlyozta, hogy nagy jelentőséggel bír az útfelújítás a település életében, mert azon túl, hogy teljesen új buszöblöt és hét parkolót alakítanak ki, gyalogátkelőhelyet is felfestenek, ami eddig nem volt. Így jóval biztonságosabb lesz a közlekedés, és vonzóbbá válik a településkép is – mondta.


fotó: Griechisch Tamás

A fejlesztés ismertetésén Barcza Attila és Sulyok Balázs is megköszönte az ott élők és a településen áthaladók türelmét a kivitelezési munkálatokért.

A 84-es út Újkért és Nemeskért összekötő szakasza tavany nyáron készült el 2,6 kilométeren háromszázmillió forint kormányzati támogatásból. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek