| 2017. november. 15. | 1 perc olvasás

Újra Diótörő! - Orosz táncosok a csapatban

Újra látható decemberben öt alkalommal a Diótörő című produkció a Sopron Balettől a leghűségesebb város teátrumában. A nagyszabású előadásban huszonnégy tagú zenekar játszik, színpadra lépnek a társulat orosz táncosai, a látványvilághoz pedig Szélyes Andrea munkájának köszönhetően hozzájárul százhetven jelmez. A rendező-koreográfus William Fomin, aki szerepel is a darabban.

Pjotr Iljics Csajkovszkij népszerű művét épp egy éve mutatta be a Sopron Balett olyan nagy sikerrel, hogy a 32 előadást akkor összesen tizenkétezer néző látta. A teátrum történetében ebben a műfajban ilyen „méretű és klasszikus kiállítású” darab még nem került színpadra. Most a karácsonyi időszakban ismét műsorra tűzi a Petőfi Színház a népszerű táncjátékot, amely december 27-én, 28-án és 29-én este hét órakor tekinthető meg, s ráadásként még 30-án délután háromkor és este hét órakor is tartanak előadásokat.

A mostani produkciók különlegessége, hogy  színpadra lépnek a társulat új orosz táncosai, Darija Pisminceva és Andrej Potapov, valamint meglepetésként a Szaranszkból érkezett Alekszej Batrakov koreográfus és balettmester is szerepet vállalt a táncjátékban. Oberfrank Péter zenei vezető, az előadás karmestere a tavalyi bemutató színpadra állításánál Dárdai Árpádot is felkérte a vezénylésre, ugyanis ő hangszerelte a művet, így neki köszönhetően minden hang megszólal, amelyet Csajkovszkij eredetileg papírra vetett.

William Fomin nyolc éve Csehországban már színpadra állította Pjotr Iljics Csajkovszkij népszerű művét és örült annak, hogy Sopronban is nagyon sok örömet tudtak adni a nézőknek az előadással. Elmondta: leginkább arra szeretné a darabbal felhívni a figyelmet, hogy az életben emberek találkoznak, majd gyakran szétmennek, nem találják egymásban azt a csodát, amely egykoron összekapcsolta őket. Meg kell találni, visszaidézni és feléleszteni mindezt, mert lehetséges és újból átélhető a csoda, akár a Diótörőben a mese varázslata is. Ezért is ajánlja gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt az előadást, amely igazi családi színházi élményt szeretne adni.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: Diótörő

Legnépszerűbb cikkek