| 1 perc olvasás

Újra gyerekzsivajtól volt hangos a GYIK Rendezvényház

Márton-napi programmal nyitotta meg kapuit a GYIK Rendezvényház szombaton. A gyerekeknek többek között bábszínházzal, élőszavas mesedélutánnal és lámpáskészítéssel készültek a szervezők. A nap fénypontja az Erzsébet-kertben megtett lampionos felvonulás volt.

Szent Márton napján nyitott újra a GYIK Rendezvényház, így a szervezők értékmegőrző és értékmentő programokkal készültek a gyerekek számára. A délután klasszikus zenei koncerttel indult, majd bábszínház szórakoztatta a kisebbeket és nagyobbakat. Az egész délutánt felölelő programból nem maradhatott ki a kézműves foglalkozás sem, így megszülettek a szebbnél szebb lámpások is.

Fotó: Hidegh András

A rendezvényen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester is.

Az újraindítási program első lépéseként mától újra nyitva a GYIK Rendezvényház, innentől kezdve újra színes programokkal várja a soproni családokat. Ma éppen egy Szent Márton-napi rendezvény keretében gyermekek népesítették be az épületet.

- mondta a polgármester, majd hozzátette: a jövő héttől hozzáfognak a GYIK környezetének a rendbetételéhez, felújítják a parkolót, hogy a gépkocsival érkezők is kulturált és komfortos körülmények között tudjanak parkolni. Az újraindítási program további lépéseire, így a közvilágítás és a buszmenetrend visszaállítására sem kell már sokat várni. 

Fotó: Hidegh András

A felújított rendezvényház novemberben és decemberben különböző programokkal, előadásokkal várja az érdeklődőket.

A mai egy ingyenes program volt, de a többi nap is jelképes összegű belépőjeggyel látogathatják a soproniak a Gyermek- és Ifjúsági Központ rendezvényeit. Többek között bábszínházi előadások is várják az érdeklődőket karácsonyig minden hétvégén.

- tudtuk meg Kóczán Pétertől, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől.

Fotó: Hidegh András

A rendezvény zárásaként a gyerekek és szüleik az Erzsébet-kertben tettek sétát az elkészült lámpásokkal. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek