| 2022. március. 5. | 1 perc olvasás

Újra házhoz megy az ügyintézés!

Sopron térségében is több településre ellátogat a kormányablakbusz. A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatokon az ügyfelek elintézhetik a kormányablakokban elérhető ügyköröket, benyújthatják kérelmeiket hatósági ügyekben, illetve tájékoztatást kaphatnak az eljárás menetéről.

A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat vagy „kormányablakbusz” egy ügyintézésre felszerelt kisbusz, amely előre meghatározott időpontokban érhető el olyan településeken, ahol nem működik állandó jelleggel kormányablak. Továbbá lehetőséget teremt az ügyfelek speciális helyszíneken (kórházak, kollégiumok, rendezvények, fesztiválok stb.) történő, eseti jellegű kiszolgálására is.

A kormányablakbuszon elsősorban a személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel, valamint az ügyfélkapu-regisztrációval kapcsolatos ügyeiket intézhetik a polgárok, de emellett összességében 2500 féle ügykörben kezdeményezhetnek ügyintézést, illetve kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

A következő hetekben többek között Sopronkövesdre, Fertőszentmiklósra, Sopronhorpácsra, Újkérre, Egyházasfalura, Röjtökmuzsajra és Nagylózsra is elmegy a kormányablakbusz.

A pontos helyszínekről és időpontokról itt olvashatnak. 

Borítókép; illusztráció 

Legnépszerűbb cikkek