| 2020. június. 1. | 1 perc olvasás

Újra indulnak a Soproni Gyalogló Idősklubok

3 hónapi szünet után változatlan indulási helyszínekkel újra várják az érdeklődőket a Soproni Gyalogló Idősklubok. A csütörtöki túravezetők, június 4-én 10 órakor a Lővér Szálló buszfordulójában, a szombati csoport vezetője, június 13-án 10 órakor a Deák téren várja a régi és az új a társakat – tájékoztatott dr. Sütő Teréz az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke.

A Soproni Gyaloglóklub 2018 óta várja mindazokat, akik szívesen gyalogolnak egészségük karbantartása és a társasági programok miatt. Az elmúlt hónapokban koronavírus-járvány miatt nem találkozhattak a klub tagjai, egészségük védelme érdekében. Természetesen továbbra is fontos, hogy senki se betegedjen meg, ezért a következőket kérik a résztvevőktől. Csak tapssal és ne öleléssel üdvözöljék egymást. A szájmaszk vagy kendő viselése az autóbuszon kötelező, a gyaloglásnál mindenki saját felelősségére használja, de a távolság megtartása ajánlott!


SopronMédia archívum

Sopronban 2018-ban több százan csatlakoztak az Országos Gyalogló Idősklub mozgalomhoz. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére városunkban két klub is alakult, amelyek célja az egészség megőrzése, az aktív életmód támogatása és a közösségi kapcsolatok ápolása. Az egészség világnapján, vagyis április 7-én volt kétéves a Soproni Gyalogló Idősklub. A tagok az elmúlt években több mint 500 kilométert gyalogoltak.

(Borítókép: SopronMédia archívum)

Legnépszerűbb cikkek