Újra lesz bringás reggeli Sopronban!

Május 17-én a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezeteivel és partnereivel az ország több tucat pontján vár bringás reggelivel vagy uzsonnával. Az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló Bringázz a munkába! szemléletformáló kampány "Közelíts másképp!" - üzenetét népszerűsítik az egész országban, 50 helyszínen. A Bringázz Sopron Egyesület a Deák téren fél hét és kilenc óra között várja a kerékpárosokat!

A 2007-ben indult Bringázz a munkába! 15. kampányában olyan félreértéseket, csak a fejekben létező akadályokat mutatnak be, amik miatt azok, akik amúgy szívesen ülnek bringára kikapcsolódásképpen, hétköznap mégis inkább más közlekedési módokat választanak.  

Pedig bringával többnyire gyorsabban, de mindenképpen olcsóbban, egészségesebben és környezet- és városbarát módon közlekedhetnének, csak még nem tudatosult bennük, hogy igenis meg tudják csinálni. Ehhez igyekszenek a lehető legtöbb segítséget megadni a szervezők. Az idei kampányban négy kiemelt esemény lesz, ezeken négy tévhitet vesznek sorra.

Az első esemény, május 17-én az országos Bringás Reggeli lesz, amikor az immár több mint egy évtizedes – pontosan 12 éves – hagyomány szerint a Magyar Kerékpárosklub önkénteseivel, területi szervezeteivel és partnereivel közösen az egész országban reggelivel és néhol uzsonnával várja a biciklivel közlekedőket. 

Az első tévhit, amit eloszlatnak: Nem lehet bringával dolgozni járni.

A bringás reggeliken vagy uzsonnákon azok kaphatnak egy-egy friss péksüteményt, frissítő italt vagy csemegét, akik kerékpárral közlekednek, jellemzően munkába. Az alkalmanként sok ezer ember, aki ilyenkor elkanyarodik a reggeliző pontok felé frissítőért vagy csemegéért, önmagában bizonyíték, hogy igenis lehet munkába járni kerékpárral, és erre rengetegen mindennap képesek.

Borítókép; SopronMédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek