Újra miniszterelnökké választotta Orbán Viktort az Országgyűlés hétfőn

A Fidesz elnökét –, aki 2010 óta tölti be megszakítás nélkül a kormányfői tisztséget – 133 igen szavazattal, 27 nem ellenében választották meg a képviselők. Ezzel a miniszterelnök újból hivatalba lépett.

Orbán Viktor első szava a köszöneté volt. „Nem felejtettem el, hogy a felhatalmazás a választópolgároktól jön” – fogalmazott.

Az elmúlt években igyekeztem a legjobb tudásom szerint végezni a munkámat – mondta Orbán Viktor. Majd hozzátette: a választásokon mindenki láthatta, hogy Magyarország egy olyan ország, ahol nem lehet elcsalni a választásokat. A magyar embereket érdekli a sorsuk, van véleményük a közügyekről, és azt nem is rejtik véka alá.

A magyar demokrácia három évtizedes történelmében soha egyetlen pártra nem szavaztak annyian, mint most a Fidesz–KDNP-re – emelte ki a miniszterelnök.

Úgy fogalmazott, hogy mindenhol a legnehezebb terepen kellett megküzdeniük, összeállít a magyar baloldal és Brüsszel; Soros György is arra játszott, hogy a jobboldali kormány elbukjon.

A magyarok azt is tudják, hogy az összefogás, az egyetértés nem jön létre magától. A konszenzust nem megkeresni kell, hanem meg kell teremteni. A politikában ehhez erőre, képességre, de leginkább jóindulatra és hazaszeretetre van szükség

– Orbán Viktor szerint ez a 2022-es választás tanulsága.

Orbán Viktor már a napokban lezárta kormányalakítási tárgyalásait és hangsúlyozta, hogy a veszélyek évtizede áll előttünk, ezért Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amely alkalmas arra, hogy az ország előtt álló kihívásokra jó válaszokat adjon.

A múlt héten leköszönt Áder János köztársasági elnök, aki az Országgyűlés május 2-i alakuló ülésén javasolta, hogy a parlament Orbán Viktort válassza újra miniszterelnöknek.

 

 

borítókép: primeminister.hu

Legnépszerűbb cikkek