| 2022. szeptember. 9. | 1 perc olvasás

Újra Soproni Szüreti Napok!

Tartalmas programokkal és finom borokkal indult el a Soproni Szüreti Napok pénteken. A megnyitót követően Sopron polgármestere és a városban vendégül látott testvérváros, Bolzano delegációjának egyik tagja préselt szőlőlevet a helyi borászok által felajánlott szőlőből.

fotó: Griechisch Tamás

Néptáncbemutató vezette fel a Soproni Szüreti Napokat az Erzsébet-kertben. Az eseményen köszöntötte a megjelenteket Molnár Ákos is. A Soproni borvidék hegyközségi tanácsának elnöke beszédében úgy fogalmazott, fontos esemény a borászok életében a mai.

„Sopron életében fontos szerepet játszik a bor és a borkultúra. Örülök, hogy van egy esemény, ahol ezek a szakemberek meg tudják magukat mutatni. A közösség összetartó, együtt tudunk olyan erőt mutatni, amely erősíti a borvidéket – tette hozzá Molnár Ákos.

fotó: Griechisch Tamás

A megnyitón a résztvevőkhöz szólt Sopron polgármestere. Dr. Farkas Ciprián beszédében hangsúlyozta, a borkultúra Sopron szerves részét képezi.

„A Soproni Szüreti Napok a bor ünnepe a leghűségesebb városban. A bor nem csupán egy ital, hanem a kultúránk része. Évszázadok óta foglalkoznak Sopronban bortermeléssel, és hisszük, hogy ez évszázadok múlva is így lesz”

– emelte ki a polgármester.

fotó: Griechisch Tamás


A köszöntők után egy közös szőlőpréselés indította el a mulatságot, melyben részt vettek a soproni borlovagrend tagjai, Bolzano, Sopron testvérvárosának delegált tagja és dr. Farkas Ciprián polgármester is.

fotó: Griechisch Tamás

Az est folyamán fellépett a Four Bones Quartet, Ferenczi György és a Rackajam, valamint Dj Kondor.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek