| 2018. március. 6. | 1 perc olvasás

Újra szól A MUZSIKA+SZÓ

A nagy sikerrel zárult Dixit Dominus koncert után ismét különlegességgel készül a Kórus Spontánusz.

2018. március 18-án, vasárnap 15:00 órától, „Zsoltárok, kánonok és elmélkedések” címmel a népszerű Muzsika+Szó koncertsorozat hagyományát folytatják, a soproni Árpádházi Szent Margit templomban - de ezúttal is szolgálnak meglepetéssel.

A Muzsika+Szó koncertek különlegesek Sopronban és környékén. A sorozat előadásain a kórus karnagya, Kocsis-Holper Zoltán közérthető módon avatja be a közönséget az előadott művekkel kapcsolatos érdekes részletekbe. Kocsis-Holper Zoltán tapasztalata szerint azonban „a közönség egy része szívesen fogadja, ha a hagyományos, megfigyelő és hallgató szempontú koncerttapasztalathoz egyfajta interaktív élmény is kapcsolódik”, ezért rendkívüli módon ezen a koncerten - a vállalkozó kedvűek - lehetőséget kapnak arra, hogy egy-két darab erejéig a Spontánusz aktív alkotótársai legyenek énekükkel.

A közönség számára ajánlott művek kottáit, a koncert előtt honlapján és Facebook oldalán, valamint a koncerten is rendelkezésre bocsátja a Kórus Spontánusz. A nagyböjti időszak kiváló alkalmat nyújt az elmélkedésre, a közösségben megélt elmélyülésre. A műsorban ezért ezúttal érdekes szerkesztésű kánonokat, ritkán hallott zsoltárműveket, illetve a soproni zenei életben 10 évig aktívan működő Gárdonyi Zoltán zsoltárfeldolgozását, és a tavaly 70. születésnapját ünneplő Orbán György két kórusművét is hallhatja a közönség.

Először ad otthont és megfelelő keretet a Kórus Spontánusz koncertjének Sopron legfiatalabb templom épülete, az Árpádházi Szent Margit templom. A 2015. tavaszán felszentelt, korszerű épület az 1945- től Szent Margit plébániaként működő, szecessziós Töpler-Lőver villa mellett található a soproni Lőverek szívében. 

Legnépszerűbb cikkek