| 2022. november. 25. | 1 perc olvasás

Újra világítanak az ünnepi fények Sopronban! Kitárta kapuit az adventi vásár!

Pénteken 18 órakor felgyúltak az ünnepi fények a város közel 14 méteres karácsonyfáján, és felhangzott az első karácsonyi dallam. Dr. Farkas Ciprián polgármester megnyitotta a vásárt, ezzel megkezdődött az év egyik legmeghittebb ünnepe Sopronban.

Dr. Farkas Ciprián polgármester gyermekekkel közösen lépett a Mária-szobor mellett felállított fenyőfához és együtt nyomták meg azt a gombot, amely felkapcsolta a karácsonyfán a díszkivilágítást. 

Nagyon bízom benne, hogy ahogyan a város, a Várkerület az ünnep fényeibe öltözött, úgy, ahogyan haladunk előre az adventben, az emberek lelke is ünnepi fényben fog ragyogni. Idén az adventi vásár kicsit kisebb, hiszen az energiaválságra való tekintettel nekünk is hozzá kellett igazítani az életünket a megváltozott körülményekhez. A Várkerületen kizárólag energiatakarékos LED izzók kerültek elhelyezésre, a karácsonyfán 7000 izzó fog felgyulladni, és ez a 7000 izzó összesen 500W 

- emelte ki köszöntő beszédében dr. Farkas Ciprián polgármester.

November 25-e és december 24-e között karácsonyi kézműves termékekkel, lélekmelengető italokkal és finom ételekkel várnak mindenkit a csodálatos színekben pompázó karácsonyfa mellett. A hagyományoknak megfelelően minden adventi vasárnap 18 órakor gyújtják majd meg a gyertyát a karácsonyi készülődés talán legszebb szimbólumán, az adventi koszorún.

Az adventi várakozás egyik legmeghatóbb és legizgalmasabb pillanata, amikor a város karácsonyfáján felkapcsolják a díszkivilágítást, és ezzel elkezdődik az év egyik legszebb időszaka. Fénypompában tündököl egész Sopron, a belvárost forralt bor és fahéjas sütemény illata lengi be, advent varázslatos hangulata ezekben a nehezebb időkben is mindenkit magával ragad. Azt vesszük észre, hogy ilyenkor mi is kicsit kedvesebbek és vidámabbak vagyunk, hiszen az ünnepre készülődünk, kicsit lelassulunk, befelé fordulunk, várakozunk. Ahogy az adventi koszorún egymás után felgyúlnak a gyertyalángok, úgy gyúljanak fel lelkünkben a szeretet fényei a karácsony közeledtével, hogy békésen, feltöltődve érkezhessünk meg az ünnepekre!

Fotók: Riba Szabolcs

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek