| 2020. június. 19. | 2 perc olvasás

Újranyit a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-örökség

Június 20-tól, szombattól ismét várja látogatóit a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-örökség.

-Örömmel nyitjuk meg a két emblematikus örökséghelyszín belső múzeumi tereit - mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Egresitsné Firtl Katalin
Egresitsné Firtl Katalin

A fertődi Esterházy-kastély a hét minden napján 9 és 18 óra között fogadja ismét látogatóit, akik újból a valóságosan válhatnak részeseivé az eszterházai csodavilágnak a kastély káprázatosan szép tereiben.

A félóránként induló vezetett kastélytúrák a nyári ebédlő-sala terrena-hercegnéi előszoba, majd Haydn-terem-Apolló-terem útvonalon, a lakk-kabinet-kastélykápolna, majd az Esterházyak mesélő kincsei kiállítás érintésével tárják fel a kastély és a barokk-rokokó kor fényűző világát a látogatók előtt.

A naponta kétszer induló Barokk színháztörténeti túra Pietro Travaglia életművét és a felújított marionettszínházat mutatja be, majd körpanorámás vetítésen elevenedik meg a XVIII. századi Eszterháza.

A kastélyparkok nyitásakor népszerűvé vált szabadtéri kastélypark-túra is megmarad a programkínálatban, amelyet naponta egy alkalommal, 10 órakor indítanak – tette hozzá az ügyvezető.

Június 20-án a nagycenki Széchenyi-kastély is kitárja kapuit látogatói előtt - tájékoztatott az ügyvezető. A kastély földszinti termei a Széchényi-család történetét, felemelkedését, és kiemelkedő alakjait, és gróf Széchenyi István életét mutatják be, és látogatható lesz ismét a kastélykápolna. Az emeleten a „Megint, s megint szünetlen” – Széchenyi napjai című tárlat várja az érdeklődőket, a legnagyobb magyar nyughelye, a Széchényi-mauzóleum is látogatható lesz június 20-ától, reményeink szerint sokak számára erőt adó zarándokhelyeként, ahova mindenkit várunk és visszavárunk!

Az újranyitott kastélyterekben és -helyszíneken fontos a megelőzési, higiéniai szabályok betartása: kötelező a kézfertőtlenítés és a maszkhasználat, tüsszentés, köhögés esetén a zsebkendőhasználat. Kérik a fizikai érintkezés kerülését, a 1,5 méter kötelező távolságtartást. A múzeumi (beltéri) tárlatvezetésen maximum 25 fő vehet részt egy időben.

A fertődi Esterházy-kastély nyitvatartása:

Hétfő - vasárnap: 9.00-18.00 óra

pénztár: 8.45-16.55 óra

 

Információ és időpontfoglalás:

+36 99 537 640 vagy [email protected]

 

A nagycenki Széchényi-örökség nyitvatartása:

Hétfő: szünnap

Kedd – vasárnap: 9.00-17.00 óra Pénztár zárása: 16.30 óra

Legnépszerűbb cikkek