| 2020. március. 18. | 2 perc olvasás

Újratervezte az idei és a jövő évadot a Soproni Petőfi Színház

Újratervezte az idei és a jövő évadot a Soproni Petőfi Színház alkalmazkodva a kialakult helyzethez, amely szerint a közintézmények, a színházak bezártak hazánkban. Egyelőre május közepéig tervez az intézmény, reményeik szerint a nyári színházi programokat már megtarthatják.

- Mindenki által jól ismert tény, hogy a közművelődési, művészeti intézmények bezártak keddtől kezdődően. Ezt tettük mi is - így vezette be Pataki András a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója a műsorrendről szóló sajtótájékoztatót. Mint kiemelte: a jelenlegi rendelkezések alapján egyelőre május 17-ig minden rendezvényüket elhalasztották. Bíznak abban, hogy a nyári színházi rendezvényeket már megtarthatják. A következő évad műsortervét a kialakult helyzetben módosították.


fotó: Griechisch Tamás

- A idei szezonban előadást már nem tudunk tartani, így két teljes bérletsor kiesik – szögezte le Pataki András. - A bérleteseink kárpótlására kitaláltunk egy olyan lehetőséget, hogy a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban a Mesés musicalek című előadást regisztráció után díjmentesen megtekinthetik. Problémát jelentett még kettő produkciónk sorsa.

Az egyik a Stabat Mater, amelynek esetében teljesen kész előadásról beszélünk, a másik pedig a Padlás. Ez utóbbi esetében félúton jártunk. Hogy a nézőket és a színházat se érje tartalmi veszteség, úgy döntöttünk, hogy ezt a kettő produkciót átcsúsztatjuk a következő évadra. Így az a Padlással kezdődik majd, amelyet a Stabat Mater követ. Megcsináljuk a Szent Ferencről szóló előadást, Katona Imre művét, az Isten komédiását is. Kamaraszínházban látható lesz a Római karnevál és a Széchényi című Németh László művet sem fogjuk elhagyni – fejtette ki.

A Fertőrákosi Barlangszínház a tervek szerint május végéig zárva marad.

A művészek  és az intézmény munkatársai azon dolgoznak, hogy online formában, videón keresztül hetente jelentkezzenek kulturális, zenés összeállítással a nagyérdemű számára, így bíztosítva a színházi élményt a felhasználóknak. 


fotó: Griechisch Tamás

A sajtótájékoztatón Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. kulturális igazgatója kiemelte, hogy a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar készül a Beethoven évfordulóval kapcsolatos hangversenyekre, bár a tagok ebben az időszakban egyénileg gyakorolnak. Demcsák Ottó, a Sopron Balett vezetője is kiemelte: embert próbáló időszak ez a táncosok számára, de bízik abban, hogy mielőbb majd újra együtt próbálhat a társulat. 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek