| 2022. augusztus. 23. | 1 perc olvasás

Ukrajnából menekült gyerekek táboroznak a héten Sopronban

Ukrajnából menekült gyerekek táboroznak a héten Sopronban az Age Of Hope Alapítvány szervezésében, a sokszínű program megvalósulását a soproni Árvácska Alapítvány is felkarolta. A gyerekek kedden a Lenck-villa titkait ismerhették meg.

Izgalmas tárlatvezetés várta a Lenck-villában az Ukrajnából menekült gyerekeket a soproni táborozás második napján. A nehéz körülmények közül érkező gyerekek számára nagyon fontosak azok az élmények, amelyek segíthetnek az őket ért trauma feldogozásában – ezt vallják a szervezők. A tábornak nagy segítség, hogy a soproni Cseresznyevirág Gyermekotthonban szállhatnak meg. Az Aga of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány 10. éve segíti a hátrányos helyzetű gyermekeket és családjaikat. Jószolgálati tevékenységük szerteágazó. A héten sokszínű program várja a táborozókat.

fotó: Máthé Alexandra
Sopronban rengeteg a látnivaló, így a tábor keretében a Lővér Kalandparkba, a Károly-kilátóhoz, valamint a  Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházba is ellátogatunk. A táborban résztvevő gyerekek szerény körülmények között élnek, így minden új élmény pozitív hatással van rájuk

- mondta Tóth Ákos, az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány vezetője. 

fotó: Máthé Alexandra
Idén mintegy 3-400 gyermeket tudtunk táboroztatni. Alapítványunk az őszi-téli időszakban is számos módon például tartós élelmiszergyűjtéssel és cipősdobozokkal is segíti a hátrányos helyzetű családokat

- fűzte hozzá Tóth Ákos.  

fotó: Máthé Alexandra

Az alapítvány az Ezer Gyermek Karácsonya kampány keretében évek óta több mint 1000 rászoruló gyermeket lep meg karácsonyi ajándékkal, januárban pedig több millió forint értékben vásárolnak tartós élelmiszereket, amellyel több száz családnak tudnak segítséget nyújtani.

Az Age Of Hope Alapítvány tevékenységéről bővebb információt a szervezet Facebook oldalán olvashatnak! 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek