| 2023. január. 8. | 1 perc olvasás

Ukrán és magyar nyelvű istentisztelet a békéért

Ukrán és magyar nyelven tartottak istentiszteletet vasárnap a Soproni Evangélikus Egyházközség gyülekezeti házában. A megjelentekhez szólt Michael Balko munkácsi lelkész is.

Az eseményt, amelyen sokan részt vettek, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szociális és fejlesztőközpontjának soproni szervezete és a Magyar Pünkösdi Egyház soproni gyülekezete szervezte.

Az istentisztelet elején köszöntőt mondott Demény Anita, az Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és Fejlesztőközpont Sopron vezetője.

„A háborús konfliktus óta igyekszünk különböző programokat biztosítani az ukrán menekülteknek. Közösségi rendezvényekkel, az integrációs folyamatban, az önfenntartásban és az önellátásban nyújtunk nekik segítséget. Nyelvtanfolyamot is indítottunk, valamint igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a beilleszkedésük minél zökkenőmentesebben valósuljon meg” – tette hozzá Demény Anita.

Az istentisztelet dr. Tóth Károly evangélikus lelkész vezetésével egy közös imádsággal folytatódott.

fotó: Griechisch Tamás

Igét hirdetett Michael Balko munkácsi lelkész, aki örömmel érkezett Sopronba. „Hallottam, hogy sok menekült érkezett ebbe a régióba, ezen belül Sopronba. Örömömre szolgált, hogy ma személyesen beszélhetek ezekkel az emberekkel, és elmondhatom nekik, hogy van remény. Szívesen érkeztem ide, imádkoztam értük, és közösen is imádkozunk a békéért Ukrajnában – hangsúlyozta Michael Balko.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek