| 2018. december. 14. | 1 perc olvasás

Ülést tartott a Soproni Foglalkoztatási Paktum fóruma

2018. december 14-én került sor a Soproni Városháza nagytermében a Soproni Foglalkoztatási Paktum második Foglalkoztatási Fórumára, amely a közszféra, a vállalkozások, a civil szervezetek, valamint az egyéb munkaerőpiaci szereplők közötti párbeszéd fóruma a térségben.

A 2016-ban létrejött és azóta sikeresen működő Foglalkoztatási Paktum célja lehetőséget biztosítani a helyi gazdaság szereplőinek arra, hogy együtt formálják Sopron és térsége gazdasági jövőképét, közösen keressenek megoldásokat a mind súlyosabb foglalkoztatási problémákra. A szolgáltatási és támogatási programnak köszönhetően eddig 222 fő került bevonásra, akik közül 144 fő részesült bértámogatásban, bérköltségtámogatásban, valamint vállalkozóvá válást segítő támogatásban. A paktum keretében több képzés is elindításra került.

A pénteki fórumon Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok köszöntötte a megjelenteket, ezt követően a Győr-Moson Sopron Megyei Kormányhivatal mutatta be a projektben végzett tevékenységeit, majd ismertette a 2019-ben a projekt keretén belül igényelhető támogatásokat.

A vállalkozások számára fontos, hogy az önkormányzat és a paktumiroda egy, a térségi munkaerőpiaci igényeket folyamatosan monitorozó rendszert kíván felállítani; az ehhez kapcsolódó kérdőíveket a cégek 2018 májusában kapták meg. A visszaküldött válaszok alapján készült felmérés eredményeinek ismertetése a fórum második felében került bemutatásra a paktum megbízott szakértői által. Bemutatásra került továbbá a soproni foglalkoztatási stratégia és az ennek megvalósítását célzó, jövő évi feladatokat részletező akcióterv is. Ezen dokumentumokat a jelenlévő cégvezetők megvitatták, de a stratégia készítői január 5-ig fogadják a további észrevételeket.

Legnépszerűbb cikkek