UNIQA SOPRON: Danielle Page helyett a visszatérő Krnjics Szara a keretben

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Danielle Page nem ment át az első orvosi vizsgálaton. A diagnózisok alapján klubunk vezetése úgy döntött, hogy a játékos szerződését nem bontja fel, de szünetelteti. A játékengedélye nálunk marad, és nyitva hagyjuk a lehetőségét annak, hogy a szerződését életbe léptessük, amennyiben Danielle felépülése lehetővé teszi, hogy a szezon során játékra jelentkezzen. - számol be az UNIQA SOPRON honlapja.

Nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen a szerb válogatottat erősítő amerikai játékos a szabályok értelmében európainak számított, és mivel a két felhasználható tengerentúli helyet Yvonne Turner és Cayla George révén már betöltöttük, így csak európai játékosban gondolkodhattunk Danielle pótlását illetően. A szóba jöhető megoldások közül egy ismerős arc mellett tettük le a voksunkat, aki a klubunknál eltöltött 5 éve során, lépésről lépésre lett egyre meghatározóbb tényező a palánkok alatt. Sterbenz László vezetőedző irányítása alatt komoly szerepet vállalt a bajnoki elsőség visszaszerzésében majd megőrzésében, tavaly a bajnokság ötödik legértékesebb játékosának bizonyult az IBM értékek alapján. Hívó szavunkra rögtön igent mondott, hogy segítse csapatunkat a céljai elérésében. A szintén olimpiai bronzérmes Krnjic Sara csütörtökön érkezik Sopronba, és kezdi meg immáron a hatodik szezonját kötelékeink között. Sara ráadásul nem csak magyar állampolgár, hanem egyben hazai nevelésű játékosnak is számít, így a honi pontvadászatban Sterbenz László vezetőedzőnk mindegyik játékosával számíthat a mérkőzéseken, nem kell kihagyni senkit sem a légiósok közül. - írja az UNIQA SOPRON weboldala.  

A csapat házatájáról kiderültek további hírek is. Szintén csütörtökön csatlakozik a kerethez az ausztrál Cayla George, így vele kiegészülve már teljes felállásban fogadhatják a szombati bajnoki rajton a BEAC együttesét. Az ünnepélyes, és több színes programmal is kísért, szezonnyitó előtt azonban még két felkészülési mérkőzésen is pályára lépnek a lányok a Novomatic Arénában.

Kedden 19.30-kor a tízszeres osztrák bajnok Flying Foxes, míg szerdán 17.30 órakor a szlovák Piestanske Cajky (Pöstyén) lesz a csapat vendége. 

 

Legnépszerűbb cikkek