Ünnepeltek a Tigrisek!

  2018. május 13. - www.sopronmedia.hu

Lezárult a Kerekesszékes Kosárlabda Bajnokság. A Soproni Tigrisek már az utolsó két forduló előtt bajnok lett, vasárnap azonban hivatalosan is megünnepelték a győzelmet. A sportolókat a város részéről Dr. Simon István alpolgármester is köszöntötte.

A Soproni Tigrisek SE az idei évben óriási bravúrt mutatott be a kerekesszékes bajnokságban, hiszen letaszította a trónról a Budapest Törekvés SE együttesét, akik több mint 25 éves múlttal rendelkeznek. A fővárosi csapat az elmúlt években folyamatosan nyerte a bajnoki címeket. Idén viszont a Tigrisek idegenben és hazai pályán is legyőzték a Törekvés együttesét, így az utolsó fordulók eredményeitől függetlenül a bajnoki cím soproni kézbe került.

fotó: Griechisch Tamás

A vasárnapi bajnoki forduló után bajnokavató és az éremátadó ünnepséget tartottak a Novomatic Arénában.

A bajnokavatón az önkormányzat részéről Dr. Simon István alpolgármester gratulált a sportolóknak és megköszönte mindenkinek, aki hozzájárult a verseny létrejöttéhez. Dr. Simon István hangsúlyozta: minden ember tehetséggel születik és mindenkinek a saját felelőssége, hogy éljen ezzen a tehetséggel és jó ügyre fordítsa.

A bajnoki serleget és az érmeket Dr. Simon István, Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelővel adta át a sportolóknak.

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A bajnok egyesület elnöke, Nagy Tamás azt mondta: öt éve, amikor elkezdték, nem gondolták volna ezt a hatalmas győzelmet. Köszönet mindenkinek, aki ezalatt az évek alatt a csapat tagja volt és segítette a munkát. Magyar András edző pedig most már nem csak felnőtt női csapat edzőjeként mondhatja el magáról, hogy magyar bajnok, hanem már kerekesszékes csapata edzőjeként is azzá vált.

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Kerekesszékes Kosárlabda Bajnokság

Az utolsó forduló eredményei:

Soproni Tigrisek -  Soproni Sportiskola Sólymok 52:32

Soproni Sportiskola Sólymok - Törekvés SE 40:36

Soproni Tigrisek - Törekvés SE 53:29

Végeredmény:

Bajnok: Soproni Tigrisek

2. Törekvés SE

3. Soproni Sportiskola Sólymok

4. DVTK

Kérem, várjon... Kérem, várjon...