| 2019. szeptember. 18. | 1 perc olvasás

Ünnepeltek Sopron zenei intézményei

Az 1829-ben alapított Soproni Zeneegyesület utódjaként működik a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és a soproni zeneiskola (Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola). Az alapítás 190. évfordulóját közös koncerttel ünnepelték szerdán.

 - Alapításától szimfonikus zenekari és oratórikus koncerteket szervezett az egykori zeneegyesület – emlékezett vissza a hangverseny kezdetén Kóczán Péter, a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője.- Ehhez hozzá tartozik az is, hogy akkor, 190 éve indult el a polgári zeneoktatás Sopronban.

Az ünnepségen az aktív zenekari közreműködésük elismeréseként, több tagot is köszöntöttek, dr. Fodor Tamás polgármester pedig jubileumi elismerő oklevelet adott át Lampert Tündének, a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjének. - Az ifjúság nevelésében a zeneoktatás kiemelkedő értéket jelent és nagyon eredményes Sopronban. Azt kívánom a város nevében, hogy a zeneoktatás továbbra is ilyen sikeres legyen – mondta a polgármester.

Botvay Károly (gordonka), Dallos Erika (zongora), Darázs Renáta (ének), Herpay Ágnes (fagott), Horváth Marcell (klarinét), Kóczán Péter (brácsa), Pilz János (hegedű), Szlávik Péter (kürt), Szlávik László (kürt) és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar közreműködésével Haydn, Mozart, Mendelssohn, Bartholdy, Rosetti, Bruch, Farué és Kovács Zoltán művei csendültek fel. Vezényelt: Oberfrank Péter

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek