| 2022. szeptember. 7. | 1 perc olvasás

Ünnepélyes évindítót tartott a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza

Hagyományos évindítóját tartotta a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza szerdán délután. A fennállásának hetvenedik évfordulóját ünnepelő szervezet idén is változatos programokkal készül a soproniak számára. Az évindító ünnepségen részt vett dr. Simon István, Sopron alpolgármestere.

A Pedagógusok Soproni Művelődési Házában már hagyománnyá vált, hogy ünnepélyes tanévnyitó rendezvényt tartanak. Ennek legfőbb célja, hogy a nyáron pihenő, aktív, valamint a már nyugdíjas pedagógusok találkozzanak. – Nagyon nagy öröm számunkra az is, hogy idén megint ünnepelhetünk. Tavaly a népszavazás centenáriumát ünnepeltük, idén viszont 70 éves lesz a ház, így az éves programjainkat is erre a jeles évfordulóra fűztük fel – mondta el Orbán Júlia, a Pedagógusok Soproni Művelődési Házának igazgatója. 

Fotó: Griechisch Tamás

A Pedagógusok Soproni Művelődési Háza idén is változatos programokkal készül: lesz egy központi ünnepségük, a Munkácsy-teremben a szövő- és hímzőszakkörök fognak bemutatkozni, valamint több olyan zenés, irodalmi és ismeretterjesztő előadással készülnek, amelyekre nemcsak a nyugdíjasokat, nemcsak az aktív pedagógusokat, hanem a soproni polgárokat is várják. 

Az ünnepélyes évindítón részt vett dr. Simon István. Sopron alpolgármestere köszöntő beszédében méltatta a pedagógusok hivatását, valamint a 70 éves Pedagógusok Soproni Művelődési Házának munkáját is. – A pedagógus hivatásnak hatalmas jelentősége van, hiszen ők oktatják a fiatalságot: a lexikális tudás mellett értékekre, viselkedésre, morálra.  Az önkormányzat nagyon hálás, hogy egy ilyen civil szervezet gazdagítja Sopron életét. Egy közösség - legyen az egy város vagy egy ország – annál erősebb, minél gazdagabb a civil hálója – emelte ki. 

Az alpolgármester köszöntőjében arra is kitért, hogy a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza önkormányzati támogatásban részesül a jeles évforduló alkalmából.

Fotó: Griechisch Tamás


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek