| 2021. augusztus. 29. | 2 perc olvasás

Ünnepélyes szezonzáró-szezonnyitót tartott a Soproni Darazsak Sportakadémia

Vasárnap este tartotta évzáróját és egyben évnyitóját a Soproni Darazsak Akadémia. Az eseményen a szakvezetés értékelte az előző szezont, valamint kiosztották a szezon legjobb sportolóinak és edzőiknek járó elismeréseket.

„Az elmúlt esztendőkben a sport aranykorát éltük" – kezdte értékelő beszédét Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője. A vezető szerint a mögöttünk hagyott években az utánpótlás kosárlabdában soha nem látott lehetőségek nyíltak meg, és olyan feltételrendszer van kialakulóban, amely a jövőt és a fejlődést szolgálja. „Czukorné Hollós Anna vezetésével olyan szakmai háttere van a Soproni Darazsak Akadémiának, amelyben edző és vezető egyaránt fejlődni akar, egyre nyitottabbak, egyre nagyobb szakmai tudást akarnak elsajátítani, amely záloga annak, hogy a kosárlabdázóink minél jobbakká tudjanak válni.”


fotó: Tóth Zsombor

Az eseményen köszöntőt mondott Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere is. A városvezető kifejezte tiszteletét a szülők és a kosárlabda-szakemberek iránt is, hiszen a koronavírus okozta veszélyhelyzetben számos nehezítő körülmény gátolta a sportolást.

„A pandémia után még fontosabb köszönetet mondani a szülőknek és a szakvezetésnek is az elvégzett munkájukért. Természetesen a lányok is ügyesek voltak, hogy egy ilyen évben is rendkívül szép eredményeket szállítottak. Sopron nagyon büszke arra, hogy az országban négy államilag elismert akadémia is működik, az egyik éppen a leghűségesebb városban. Elképesztő mértékű összetartó munka, kitartás és szakmai tudás kellett ennek eléréséhez, de ez ugyanúgy a szülők sikere is – tette hozzá Sopron alpolgármestere.


fotó: Tóth Zsombor

A köszöntők után Czukorné Hollós Anna, az akadémia elnöke és szakmai igazgatója is elismerte a trénerek, valamint a fiatal kosárpalánták teljesítményét.

„Nagyon sikeres szezont zártunk, sok játékosunk szerepelt a Sopron Basket csapatában, valamint a korosztályos magyar válogatottakban is. Fontos, hogy legyen példa a fiatalok előtt, ezzel is motivációt nyerhetnek.”

A szakmai igazgató hozzátette, folyamatosan új tudás áramlik az akadémia rendszerébe, amelyet a kis darazsak hasznára tudnak váltani. „Edzőink, sportvezetőink folyamatosan továbbképzésekre járnak, ami a a mindennapi munkánknak is növeli a hatékonyságát."


fotó: Tóth Zsombor

Az évadzárón átadták a tavalyi szezon legjobbjainak járó elismeréseket, és hivatalosan is megnyitották a 2021/2022-es évet a Soproni Darazsaknál.


fotó: Tóth Zsombor

fotó: Tóth Zsombor

Legnépszerűbb cikkek