| 2017. augusztus. 7. | 1 perc olvasás

Ünnepi koncert a Páneurópai Piknik évfordulóján

Sopronból elszármazott zenészekkel egészül ki a város szimfonikus zenekara a Páneurópai Piknik évfordulóján felcsendülő koncerten, augusztus 19-én a Fertőrákosi Barlangszínházban.

Maurice Ravel legnépszerűbb műve, a Bolero is felcsendül a Páneurópai Piknik évfordulójára szervezett koncerten, melynek szólistái neves zenekarok tagjai: bécsi, győri, pécsi, szombathelyi és budapesti zenekarokból is érkeznek művészek az ünnepi alkalomra. A zenészek közül sokan Sopronban kezdték pályafutásukat.

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy az egykor Sopronban élő zenészek elfogadták meghívásunkat, és erősítik ezen a koncerten a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekart. Velünk zenél majd a Budapest Jazz Orchestra vezetője, Kollmann Gábor, a Deutschmeister Regimentskapelle karnagya, Helmut Zsaitsits és a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarának első kürtöse, Keserü Péter is. – mondta el Kóczán Péter, a soproni szimfonikusok művészeti vezetője.

A Bolero mellett népszerű Bartók és Mascagni művek is elhangzanak majd, nyitányként pedig Kodály 100 éve született művét, a régi katonadalokra írt Magyar Rondót hallhatja a közönség.

A koncertről bővebb információ a www.barlangszinhaz.hu oldalon található. 

Legnépszerűbb cikkek