| 2024. június. 13. | 2 perc olvasás

Ünnepi Könyvhét a Jereván-lakótelepen

Nagy érdeklődés övezte a Jereván-lakótelepen megrendezett Ünnepi Könyvhét megnyitóját. A Szolgáltatóház átriumában tartott eseményen jótékonysági könyvvásárral, könyvbörzével, valamint magyar költők megzenésített verseivel is készültek a szervezők. A rendezvény a Soproni Ünnepi Hetek keretében, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat szervezésében valósult meg.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 95. alkalommal hirdette meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet, illetve 23. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozatához idén is csatlakozott a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat. 

Fotó: Rombai Péter
A Jereván-lakótelep közösségének mindig is nagyon fontos volt a könyv. Az egyetlen új közterületet a város néhai, neves költőjéről Herbszt Zoltánról neveztük el, a közelmúltban pedig Both Balázzsal, napjaink egyik legtehetségesebb soproni költőjével tartottunk szerzői estet a Jerevánon. A lakótelepen működő Ciklámen Nyugdíjasklub keddenként  cserebere könyvtárral várja az olvasókat. A könyv információt, tudást és kultúrát hordoz. A könyvekben található ismeretanyag építi az embereket és a világot, ennek szellemében rendezzük meg minden évben az ünnepi könyvhetet a Jerevánon.

- hangsúlyozta köszöntőjében Tóth Éva kulturális tanácsnok, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke.  

Fotó: Rombai Péter

A rendezvényen Molnár Anikó színművész és T. Horváth József dalszerző, előadó, valamint Jacsó Erika fuvolaművész előadásában magyar költők megzenésített versei is felcsendültek. A Széchenyi István Városi Könyvtár Horváth Csaba könyvtárigazgató támogatásával idén is jótékonysági könyvvásárt szervezett a helyszínen, ahol a legkisebbektől az idősebbekig mindenki megtalálta a számára legkedvesebb kötetet. 

Fotó: Rombai Péter
Idén is örömmel csatlakoztunk a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat kezdeményezéséhez. A könyvbörze legfőbb célja az olvasás népszerűsítése, hiszen a kultúra megkerülhetetlen része az életünknek

- tudtuk meg Horváth Csabától.  

Fotó: Rombai Péter

Az ünnepi könyvét alkalmából a Pro Kultúra Sopron könyvheti totóval is készült a lakosságnak, mely június 16-ig online felületen vagy nyomtatott formában a könyvheti programokon is kitölthető. A könyvhét további programjairól itt olvashatnak. 

Fotó: Rombai Péter
Fotó: Rombai Péter

Legnépszerűbb cikkek