Ünnep a Balfi utcai Idősek Otthonában!

Az ENSZ 1991-ben, október 1-jét nyilvánította az Idősek Világnapjává. Ez alkalomból rendeztek ünnepséget a Soproni Szociális Intézmény Balfi utcai Idősek Otthonában.

Az októberi világnap az idősek tiszteletére, elfogadására, támogatására hívja fel a figyelmet valamint arra az élettapasztalatra, mellyel gyarapíthatják a mai társadalmat. E gondolatok jegyében tartották meg az idősek napi összejövetelt csütörtökön a Balfi utcai Idősek Otthonában. Az ünnepséget a Trefort téri Óvoda kisgyermekeinek műsora, ünnepi köszöntők és ajándékok gazdagították. 

Az eseményen részt vett Barcza Attila tanácsnok és Péli Nikoletta a Népjóléti Bizottság elnöke.

Barcza Attila köszöntőjében elmondta, hogy az idős emberek társadalmunk tartóoszlopai. A hosszú évtizedes, tisztességes munkájuk teremtette meg a mai magyar gazdaság és nyugdíjredszer helyzetét. Az önkormányzati képviselő hozzátette: a magyar alaptörvényben szerepel, hogy a nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni. A mostani idősek is abban a szellemben nevelhették a gyermekeiket, unokáikat, hogy a gondoskodás alapvető érték legyen számukra.


fotó: Griechisch Tamás

Bodáné Gyürü Vanda intézetvezető elmondta: 25 éves az emeltszintű gondozói részleg, mely az országban első volt. Jubilál az Ikva Nyugdíjas Otthon is, ami idén 20 éves. A Balfi utcai Otthon 144 éve ezt a funkciót látja el. A vezető kiemelete azt is: fontos, hogy azt a sok tudást és értéket, amit összegyűjtettek az idősek, átadják a következő generációknak.

A beszédek végén Péli Nikoletta és Barcza Attila személyes ajándékaikat adták át az ünneplőknek.

fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek