| 2019. augusztus. 20. | 2 perc olvasás

Államalapító Szent István ünnepe Sopronban

Szent István királyt ünnepelték a templom búcsúnapján. Az ünnepi szentmisét Bajkai Csaba a templom újonnan érkezett plébánosa mutatta be. A városi ünnepség keretében megáldották az új kenyeret. A híveket szeretet-vendégségbe várták, a Soproni Borlovagok pedig borral kínálták a vendégeket.


fotó: Griechisch Tamás

Hívek gyűrűjében mutattak be szent misét Szent István napján. Ebben az esztendőben Bajkai Csaba plébános és a város egyházi méltóságainak körében emlékezhettünk államalapításunkra és első szent királyunk, Szent István történelmi tetteire.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok ünnepi beszédében azt mondta: Szent István királyt amíg élt tisztelet és tekintély övezte, amikor meghalt elindult a dicsőség útján, ami azóta is folytatódik. István király örökül hagyta ránk hatalmas örökségét, amit már több mint 1000 éve sikerrel őrzünk, védelmezünk. Ez pedig arra kötelez bennünket, hogy elgondolkozzunk nemzetünk létének értelméről.


fotó: Griechisch Tamás

A szentmisét követően megkoszorúzták Szent István szobrát, ahol dr. Molnár Ágnes és Barcza Attila országgyűlési képviselők, dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Simon István alpolgármester és dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok helyezte el az emlékezés koszorúját.


fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepség folytatásaként Bajkai Csaba plébános megáldotta az új kenyeret és a bort.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A ceremónia végén szeretet-vendégséget tartott a Szent István Plébánia közössége. Finom falatokkal várták a híveket. A Európai Borlovagrend  Soproni Legációjának tagjai egy pohár borral kedveskedtek a városi ünnepség résztvevőinek.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek