| 2022. március. 15. | 1 perc olvasás

Miniszterelnöki beszéd a fővárosban

A magyar név megint szép lesz, méltó régi, nagy híréhez, mert a világ csak azokat tiszteli, akiknek van merszük és erejük, hogy kiálljanak magukért - mondta Orbán Viktor miniszterelnök március 15-ei ünnepi beszédében kedden a Kossuth téren.

forrás: MTI

 

Az kormányfő beszédében az ukrán-orosz konfliktusra is kitért. "Ebből a háborúból ki kell maradnunk. Egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé. Ezért se katonát, se fegyvert nem fogunk küldeni a harcterekre" - jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a magunk érdekeit nekünk kell képviselnünk higgadtan és bátran, a mi érdekünk pedig az, hogy ne legyünk gyalogáldozat valaki más háborújában.

Emlékeztetett, hogy Ukrajnában, ahol kitört a háború, magyarok százezrei élnek, a katonáknak és rendőröknek pedig a déli határ mellett most már a keleti határunk biztonságát is fegyverrel kell garantálniuk.

Az ország minden idők legnagyobb humanitárius segélyprogramját működteti, közben pedig "itt dörömböl az ajtónkon a Nyugat-Európában már pusztító energiaválság" - tette hozzá.

forrás: MTI

"Két évünk ráment, hogy végre legyőzzünk egy száz éve nem látott világjárványt. S ha mindez nem lenne elég, itt van még nekünk a magyar baloldal is" - fogalmazott Orbán Viktor. Úgy fogalmazott, a veszélyek korába léptünk, ezért most nincs helye a hibázásnak, nincs tere a kapkodásnak, "és nem engedhetünk meg magunknak egyetlen rossz döntést sem".

forrás: MTI

A teljes beszéd a videóra kattintva megtekinthető:


 

Legnépszerűbb cikkek