| 1 perc olvasás

Ünnepséget tartottak a soproni borlovagok a Rejpál-házban

Ünnepséget rendeztek annak tiszteletére, hogy 10 éve adták át az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátus soproni legációjának a Rejpál-házat. A jeles eseményen köszöntőt mondott dr. Sztancs György, a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesületének elnöke, valamint dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester is.

Dr. Sztancs György, a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesületének elnöke elmondta:

A soproni legáció 20 éve az Európai Borlovagrend kereteiben kereste azt helyet, amely otthonunkká válhat. 10 éve találtunk rá a Rejpál-házra, melyet felújítottunk. A soproni borlovagoknak fontos célja, hogy a soproni borvidéket, a soproni kékfrankos borkultúrát, valamint a borturizmust is fejlesszék. 2017-ben, majd 2018-ban és 2021-ben is sikerült több ütemben, pályázat útján felújítanunk a Rejpál-házat. Többek között konferenciatermet alakítottunk ki, lovagtermet, illetve közösségi tereket hoztunk létre. Itt borversenyeknek adtunk helyet, de ellátogattak már hozzánk neves hazai és helyi borászok is. Az ide látogatóknak kitártuk a kapunkat, így szeretettel várunk mindenkit, aki a soproni borvidékért, a soproni borért és a turizmusért, valamint Sopron város fejlődéséért dolgozik.
Fotók: Griechisch Tamás

Dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester kiemelte:

Ünnepelni jöttünk ma ide, hiszen 10 évvel ezelőtt adtuk át a soproni legációnak ezt a műemléképületet azzal a céllal hogy a kékfrankos hazájának és az itt jelenlévő borlovagoknak legyen egy méltó helyük. Én azt gondolom, hogy az elmúlt 10 évben nagyon sok minden történt, gyönyörűen fel lett újítva az épület, számos borkonferencia és egyéb borászati esemény került itt megrendezésre. 2016-ban lett az épület felújítva, és azóta is fantasztikus közösségépítés zajlik itt. Gratulálok minden borlovagnak ahhoz, hogy a kékfrankos hazájának méltó épületét ilyen tökéletes közösségi hellyé kovácsolták.
Fotók: Griechisch Tamás

 

 

 

 

 

 

 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek