| 2020. március. 23. | 1 perc olvasás

„Unokázós” csalókat fogott a rendőrség

Az ügyészség elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik közel négy millió forintot csaltak ki egy idős soproni hölgytől. A gyanúsítottak egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők.

Lakossági bejelentés alapján fogtak el két férfit Sopronban, akik 2020. március 10-én 3.700.000 forintot csaltak ki egy hetvenhat éves asszonytól „unokázással”.

„Az idős hölgyet telefonon keresték fel és azt mondták neki, hogy a fia balesetet szenvedett és nem tud most a telefonhoz menni, mert épp ellátják a mentők.  Arra utasították, hogy szedje össze az otthon lévő kézpénzt, majd azt adja át egy előre megbeszélt helyen és időpontban egy férfinak, akit a fia küld oda. A helyszínen mindkét gyanúsított megjelent, az egyik figyelt, a másik pedig átvette a pénzt a nénitől”- tudtuk meg dr. Gál Katalintól, a Györ-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Mint dr. Gál Katalin elmondta: a nyomozás folyamatban van, a büntetés mértéke változhat, hiszen többszörösen büntetett előéletű elkövetőkről van szó, esetükben ezért emelkedhet a büntetési tétel. Az egyik férfi tudomásul vette a bíróság döntését a letartóztatásról, a másik azonban nem, így az ő esetében a törvényszék fog dönteni az ügyéről.

Fontos, ha bárki olyan telefonhívást kap, amit gyanúsnak talál, ha azt mondják, hogy valamelyik szerettünk bajba kerül, próbáljuk először leellenőrizni az kapott információkat és a pénzt soha ne adjuk idegennek.

Legnépszerűbb cikkek