| 2018. július. 17. | 2 perc olvasás

Épülnek a medencék a Lővér strandon

A szerkezetépítés után kezdődhetnek a medencék burkolási munkái. Jelenleg a medencékben a vasbeton falak vasalását, zsaluzását és szakaszos betonozást végzik a munkások.

Állnak már a vasbetonfalak a huszonötször huszonöt méteres, tízsávosra tervezett nagymedencénél a Lővér strandon. A medence mellett egy hat méter széles gépészeti teret alakítottak ki, innen fogják szabályozni a víz hőmérsékletét. Kialakítanak egy tizenkétszer huszonöt méteres kis- és élménymedencét is, ennek az alsó vasbeton lemeze készült el a beépített gépészeti vezetékekkel együtt. A kizsaluzott vasbeton falak külső oldalán a vízzáró betonból készült falak kétrétegű külső szigetelést kapnak.


Fotó: Griechisch Tamás

A medencékben most a vasbeton falak vasalását, zsaluzását és szakaszos betonozást végzik a munkások.


Fotó: Griechisch Tamás

Új szennyvíz- és csapadékcsatorna köti össze a medencéket a meglévő hálózattal. A vezetékeket az öltözőépület alatt négy méter mélyen már a földbe helyezték.


Fotó: Griechisch Tamás

A teljes beruházás 640 millió forintba kerül és a Modern Városok Program részeként az állam finanszírozza. A kivitelezési munkák a vállalkozási szerződés szerint folynak. A szerkezetépítés után kezdődhetnek a medencék burkolási munkái, az új medencék télre már üzemszerűen működni fognak, légtakarásos sátorfedés alatt. A medencék mellé mobil öltözőblokkokat építenek, konténerben lesznek a mosdók, a személyzet helyiségek, az étkező és az irodák.


Fotó: Griechisch Tamás

A sátor legalább két évig helyettesíti a Csík Ferenc Uszodát, majd újra szabadtéri strandként működik.

Sopronmédia

Folyik a munka a Lővér Strandon. A szerkezetépítés után kezdődhetnek a medencék burkolási munkái. Jelenleg a medencékben a vasbeton falak vasalását, zsaluzását és szakaszos betonozást végzik a...


Fotó: Griechisch Tamás

Fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek