| 2020. július. 10. | 2 perc olvasás

Útfelújítás és gépbeszerzés is megvalósult Harkán

Két felújított útszakaszt és az utak karbantartásához szükséges gépeket adtak át pénteken Harkán. A több mint 50 millió forint összértékű beruházások a kormány támogatásával valósultak meg és további fejlesztések is várhatóak a településen.

Sajtóbejáráson adták át Harkán a felújított Fenyves utcát péntek délelőtt Harkán. Az új burkolatot kapott utca mellett megújult egy külterületi út is, mely a helyi és környékbeli gazdák és hobbikert tulajdonosok közlekedését nagyban segíti majd, továbbá különböző útkarbantartási eszközöket is vásároltak.


fotó: Griechisch Tamás

– Néhány héttel ezelőtt adtuk át Sopron és Harka között több mint 600 millió forint kormányzati forrásból a teljesen megújult utat, most pedig három beruházást mutattunk be a településen. Harka, Kópháza, és Fertőszentmiklós konzorciumában egy mezőgazdasági út újult meg, ami a gazdáknak sokkal jobb közlekedést tesz lehetővé. Ugyanebben a projektben több mint 16 millió forint értékben gépbeszerzés is megvalósult. Harka egyik fontos utcája is megújult: 5 méter széles aszfaltburkolatot kapott az út, 17 millió forintos kormányzati forrásból a Magyar Falu Program részeként – emelte ki Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője az átadás alkalmával.


fotó: Griechisch Tamás

– Nagy öröm az egyre növekvő lakosságnak, hogy az infrastruktúrát folyamatosan fejleszteni tudjuk. Nagy előrelépést jelent a Fenyves utca megújulása, és tervben van további, környező utcák fejlesztése is – hangsúlyozta Duschanek Péter, Harka polgármestere.

Az átadáson a térség országgyűlési képviselője Barcza Attila hozzátette: a Magyar Falu Program célja az utak, járdák, épületek megújítása mellett a közszolgáltatások bővítése, az ilyen beruházások ugyanis vonzóbbá tehetik ezeket a településeket a fiatal családok számára. Harka e téren is fejlődik: hiszen tervben van egy új bölcsőde építése. Ehhez 200 millió forint támogatás rendelkezésre áll és a tervek szerint a jövő évben elindulhat a beruházás.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek