| 2019. június. 22. | 1 perc olvasás

V. Sopron Trail

Immár 5. alkalommal rendezték meg a Sopron Trail terepfutó versenyt és túrát. Az idei létszám 500 fő fölött volt, ami meghaladta az előző évit.

Az eredményhirdetést szombaton kora délután tartották Brennbergbányán. A díjátadón részt vett Dr. Simon István alpolgármester, Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok és Csiszár Szabolcs sportfelügyelő is. Dr. Simon István gratulált mindenkinek, aki teljesítette a távot, akár profiként, akár amatőrként. Kiemelte: a verseny azontúl, hogy komoly sportélményt ad, szabadidős és társadalmi eseményként is értékes. Az alpolgármester megköszönte a szervezőknek azt a munkát, amivel ismét életre hívták az immár hagyományos programot.


fotó: Szalay Károly

fotó: Szalay Károly

Takács Tibor, a verseny elnöke elmondta: Sopron és környéke legnagyobb terepfutó eseménye elsősorban a tömegsportról szól, így amatőr futók is bátran nevezhetnek rá, sőt gyerek kategória is volt. A hat kilométeres távra a kezdőket várták, míg a 11-km-re azokat, akik már a szintemelkedést is bírják. A résztvevők 40 százaléka soproni volt, a többiek az ország szinte egész területéről jelentkeztek és még Ausztriából is érkeztek futók. A futásnak jelenleg nagy divatja van, sokan járnak futóversenyekre, a Soproni-hegység pedig mindig tud plusz élményt adni a résztvevőknek.

Józsa Gábor olimpikon pályacsúcsot döntött 26 kilométeren
Józsa Gábor olimpikon pályacsúcsot döntött 26 kilométeren

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek