| 2019. november. 17. | 1 perc olvasás

V4 Tigrisek Kupa és edzőtábor

Vasárnap versennyel zárult a Shotokan Tigrisek SE háromnapos nemzetközi rendezvénye.

Öt kategóriában tartották meg a látványos versenyt a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium tornatermében. A Visegrádi Alap által támogatott program célja a lengyel-magyar baráti kapcsolatok építése, a karate sport népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása elsősorban a kezdő és haladó versenyzőknek.

– Volt egy edzőtáborunk pénteken és szombaton, ahol cseh, lengyel, osztrák és magyar karatésok edzettek egy japán mester: Sensei Ryusho Suzuki vezetésével, illetve edzőtovábbképző konferenciát is tartottunk a szövetség tagjainak. Szerveztünk mindezekhez egy gyakorló versenyt is, ahol ki lehet próbálni azokat a dolgokat, amiket tanultunk a sensei-től. Ezeket próbálják meg most alkalmazni a felnőttek és a gyerekek – mondta Gáncs Krisztián, a Shotokan Tigrisek SE elnöke.

- Nagyon sokat tud hozzátenni Sopron egyébként is színes sportéletéhez ez a rendezvény. Méltán lehetünk rá büszkék, hiszen egy japán mester és sok gyermek közreműködésével valósult meg, ez utóbbi miatt pedig családi programnak is kiváló - mondta Csiszár Szabolcs alpolgármester, aki hozzátette: külön öröm, hogy a 2020-as nyári olimpián, Tokióban, már a karate is szerepel a versenyprogramban.

A verseny legjobbjait éremmel, kupával és oklevéllel ismerték el. A dobogós gyermekeknek Csiszár Szabolcs is gratulált.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek