| 2023. február. 11. | 1 perc olvasás

Vadak nyomait kutatták az Erdő Házában!

Kicsik és nagyok is szép számban látogattak el az Erdő Házába szombaton délelőtt. A tematikus családi program középpontjában a térségben őshonos állatok nyomainak megismerése, felkutatása állt.

Mik azok a lábnyomok, amelyeket az erdőben sétálva láthatunk? Melyik állat az, amelyik itt-ott megrágja a fák törzseit, és miért? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattak azok, akik szombaton részt vettek a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. által szervezett családi délelőttön az Erdő Házában.

fotó: SopronMédia
A program egy előadással kezdődött, melynek során az érdeklődők megismerkedhettek a Soproni-hegységben élő állatokkal, valamint a nyomkeresés praktikáival: hogy a terepen mit is kell keresni és hogyan. A résztvevők az erdei állatok mindennapjairól és szokásairól is hasznos információkkal gazdagodhattak

- mondta Preisinger Márk, a TAEG Zrt. ökoturisztikai asszisztense. 

fotó: SopronMédia

Az előadást követően kicsik és nagyok közösen indultak el egy vezetett sétára az Erdő Háza környékén, ahol a gyakorlatban is kipróbálhatták a megszerzett tudásukat.

Az ötéves kislányommal és a férjemmel érkeztem az Erdő Háza mai programjára. A családommal sok időt töltünk a természetben, és gyakori vendégei vagyunk a vadasparknak és a látogatóközpontnak

- tudtuk meg Varga-Kovács Kingától.

fotó: SopronMédia
fotó: SopronMédia

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek