Vadászati és természeti világkiállítás a Soproni Egyetemmel

Szeptember 25-én délelőtt megnyílt a nagyközönség előtt az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás Budapesten, ahol különleges standjával a Soproni Egyetem is képviselteti magát.

A Hungexpo teljes területén, összesen 8 pavilonban, interaktív kiállítások, virtuális valóság játékok, nemzetközi előadások és diorámák segítenek megismertetni Földünk egyedülálló élővilágát. Hazánk vadászatával és vadgazdálkodásával egy ezeréves séta keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Központi Magyar Kiállításon, de külön csarnokban mutatkoznak be a világ minden tájáról érkező nemzetek is.


Fotó: Soproni Egyetem

A Soproni Egyetem magaslest formázó standját messziről megismerni az egyetem neve mellett feltűnő „Természetesen Veled” feliratról is. Nem csak a vadgazdálkodási és természetvédelmi mérnöki szakokról, hanem a teljes képzési palettáról tudnak információval szolgálni az érdeklődőknek. A kiállítással párhuzamosan zajló Nemzetközi Vadászati és Vadgazdálkodási Konferencián pedig több oktató is a kiemelt előadók között, illetve a különböző szekciókban tart szakmai előadást. A Soproni Egyetem négy kara mellett az Erdészeti Tudományos Intézet és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is képviseli városunkat.


Fotó: Soproni Egyetem

A Soproni Egyetem standjánál a világkiállítás alkalmából restaurált, legendás szobor, a Sebzett szarvas is megtekinthető. A szobor a rendezvény teljes idejére „felköltözött” a Soproni Egyetem Botanikus Kertjéből.


Fotó: Soproni Egyetem

Borítókép; Soproni Egyetem 

Legnépszerűbb cikkek