Vádat emeltek a soproni vállalkozó ellen - a gyanú szerint közel 26 millió forint adót nem fizetett meg

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves soproni vállalkozó ellen, aki tevékenysége után közel 26 millió Ft adót nem fizetett meg.

A vádirat szerint a soproni vállalkozó 2014 és 2017 májusa között a vállalkozói tevékenysége során több mint 289 millió Ft forgalmat bonyolított, azonban nem minden ügyletet rögzített a pénztárgépeiben. Erre az időszakra több mint 109 millió Ft bevételről nem adott számot, adóbevallásaiban valótlan adatokat adott meg. A vádlott ezzel általános forgalmi adót, személyi jövedelemadót, és egészségügyi hozzájárulást nem fizetett meg, közel 26 millió Ft kárt okozva a költségvetésnek.

Az ügyészség az elkövetőt minősített költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása bűncselekmény elkövetésével vádolja, mely bűncselekmények büntetési tétele – a halmazati szabályokra tekintettel – két évtől kilenc évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyészség ezen túlmenően indítványozta azt is, hogy vádlott fizesse meg az eljárás során felmerült több millió forintos bűnügyi költséget is.

Borítókép: illusztráció

Legnépszerűbb cikkek