Vaddal ütköztek

Sopronkövesd térségében szarvas, míg Rábapatona közelében egy vaddisznó ugrott a járművek elé.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 84-es számú főúton, Sopronkövesd térségében, 2021. szeptember 5-én 18 óra 49 perckor. Egy osztrák férfi közlekedett tehergépkocsival Lövő felől Sopronkövesd irányába, amikor az út melletti területről – féktávolságon belül – egy szarvas ugrott a jármű elé. A sofőr az ütközést már nem tudta elkerülni és elütötte az állatot. A gépkocsi utasa a baleset során megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték. Az elgázolt vad a helyszínen elpusztult.


police.hu

police.hu

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt a 85-ös számú főúton, Rábapatona térségében, 2021. szeptember 5-én 23 órakor. Egy Ikrény felől Enese irányába haladó helyközi autóbusz elé, az út melletti területről, féktávolságon belül, kiugrott egy vaddisznó. A sofőr az ütközést már nem tudta elkerülni és elütötte az állatot. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban az elgázolt vad a helyszínen elpusztult.


police.hu

police.hu

A balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy:

  • Ha vadat lát, lassítson! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.
  • Ha egy őzet vagy szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
  • Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt!

… hogy mindenki hazaérjen!

Legnépszerűbb cikkek